Pelancaran Hari Koperasi & Mesyuarat Agung Anggota Koperasi ke-2
Sah sehingga Disember 2016

KURSUS WAJIB UNTUK ALK

KURSUS PENGURUSAN DAN PENTADBIRAN KOPERASI - CC(L)W11

Pada 16 dan 17 Disember 2015 bertempat di Hotel Crown Garden, Jalan Sri Cemerlang, Kota Bharu, Koperasi Usahawan Getah Bumiputera Negeri Kelantan Berhad ( KUGB ) telah menghantar 2 orang Ahli Lembaga Koperasinya iaitu En. Ahmad b. Mohd Zin dan En. Shamsul Bahri b. Mohd Amin menghadiri Kursus Wajib 1 tersebut.

Sebagaimana yang dinyatakan dalam Garis Panduan Koperasi yang dikeluarkan oleh pihak Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) menyatakan bahawa setiap Ahli Lembaga Koperasi selama tempoh khidmatnya dalam 3 tahun hendaklah diwajibkan menghadiri Kursus Pengurusan dan Pentadbiran Koperasi Wajib 1 dan 2. Sekiranya mana2 ALK yang gagal untuk menghadiri Kursus wajib tersebut maka secara automatik perlantikannya sebagai ALK pada tahun ke-4 dikira tidak sah dan tidak diiktiraf oleh SKM.

Bergambar kenangan dengan Tenaga Pengajar dari MKM Penceramah dari MKM sedang menyampaikan taklimat tentang Tadbir Urus Koperasi

Penceramah dari MKM sedang menyampaikan taklimatnya  Penceramah dari MKM sedang menyampaikan taklimatnya

Sijil Kehadiran Kursus Wajib 1  Sijil Kehadiran Kursus Wajib 1

Jadual Kursus Wajib 1, Wajib 2 dan Wajib 3 anjuran MKM dari bulan Januari - Mei 2016